Rafaelu Ludviku Samec V Spomin

V_spomin

Mineva dva meseca od trenutka, ko se je v dvainsedemdesetem letu poslovil od sedanjosti naš član Rafael Ludvik Samec. Od njega so se poslovili v ožjem krogu na pokopališču Vavta vas pri Novem mestu. Ostal nam bo v spominu s svojo zagnanostjo ustvarjati skulpture iz stekla in voska.

Našemu društvu se je pridružil leta 2011 in s svojimi izkušnjami tvorno sodeloval. Sodeloval je na razstavi na gradu Podsreda in na Festivalu stekla v Izoli.

Rafael Ludvik Samec je bil rojen 28.9.1943 v Vidmu pri Dobropolju. Po osnovni šoli se je vpisal na srednjo aranžersko šolo v Ljubljani in jo uspešno končal. Ob službi je vseskozi dopolnjeval znanje iz aranžiranja in oblikovanja. V drugi polovici svojega življenja se je predvsem posvetil izdelovanju umetniško oblikovanih sveč, za kar je prejel naziv Mojster umetniške obrti. Na razstavah se je pogosto predstavil s skulpturami iz stekla in voska.

Spoštovani Ludvik, ostal nam boš v spominu kot skromen in delaven mož z večno željo ustvarjati iz tebi ljubih materialov.

Hvala ti.