Septembrska članska razstava 2022 na gradu Podsreda

V soboto, 10. septembra, smo postavili že tradicionalno skupinsko razstavo članov Društva steklarjev Slovenije na gradu Podsreda.

Izdelki so narejeni v različnih steklarskih tehnikah, steklo je v kombinaciji z drugimi materiali (železo, les). Razstava kaže na ustvarjalnost in domiselnost posameznikov, tudi pri motivih v klasičnih steklarskih obdelavah, kot je brušenje stekla.

Tokrat sodelujejo s svojimi izdelki: dijaki Šolskega centra z različnim nakitom in pristopi k sodobnemu mozaiku, Marta Kunst, Niki Holešek, Irma Kopač, Brina Tomažič in Erna Ferjanič so, vsaka na svoj način, poslikale in porisale večje steklenice, Zvone Drobnič razstavlja pihano vazo, Alenka Seničar Hasell se predstavlja z ulitim krožnikom iz barvnega stekla in avtorskim nakitom, Eduard Andre razstavlja ogledalo z dodanim barvnim in brušenim steklom in skulpturo, kombinirano z lesom in steklom, Maja Zaplotnik je dva steklena odlitka, skulpturi obrazov, kombinirala z železom, Remi Kočica, mojster brušenja in graviranja, je zbrusil stekleni strešnik in vazo (Krik-Virusi), Matijaž Gostečnik je v steklo zatopil hrvaške kune, okrogli medaljoni pa imajo vsi tudi lepo embalažo (uporabno kot darila … tudi za numizmatike), Erna Ferjanič je razstavila dva kosa stekla s sodobnim mozaikom (dekoracija z ogledali in različnimi aplikacijami – za na steno) in reciklirane steklenice (dekor na odpadni embalaži).

Vsaka razstava in predstavitev članov priča o dejavnosti in živosti društva in upajmo, da se bo sodelovanje s Kozjanskim parkom na gradu Podsreda nadaljevalo še v prihodnje.

Erna Ferjanič