Muzejska noč na Strmolu v Rogatcu

Tudi letos so člani Društva steklarjev Slovenije postavili razstavo steklenih izdelkov v dvorcu Strmol. To je že tradicionalno sodelovanje med Zavodom za turizem in kulturo Rogatec in steklarji.

Na razstavi so stari, zgodovinski izdelki (od kozarcev do embalažnih steklenic iz 19. stol.) in izdelki sodobnih mojstrov (sklede, pokali, ogledalo, spominske plakete, vaze, ure, nakit, steklene skulpture, sodeluje tudi fotograf z umetniškimi fotografijami stekla).

Izdelki so narejeni v različnih steklarskih tehnikah in prav vsak izdelek zasluži pozornost in je unikat.

Sodeluje 24 avtorjev, od tega kar osem mladih iz Šolskega centra Rogaška Slatina, ki je ustvarjala pod mentorstvom Zinke Kamenšek Kobula.

Svoje izdelke so razstavili: Jože Božiček, Karli Holešek, Eduard Andre, Jože Tomažič, Zvone Drobnič, Ivana Potočnik, Iztok Nikolić, Franci Černelč, Erna Ferjanič, Igor Rener, Remi Kočica, Dana Kočica, Nani Poljanec-Ljudski muzej Rogaška Slatina, Zlata Bela, Elisabetta Tenzi Fonte, Niki Holešek in učenci Šolskega centra Rogaška Slatina: Nika Podhraški, Patricija Ružak, Belma Isakovič, Julija Kocjan, Ana, Preglej, Domen Poje, Klement Drofenik in Katarina Šuhel. Kuratorka razstave je Erna Ferjanič.

Članu Zvonetu Drobniču so člani predali posebno zahvalo in priznanje za vsestransko udejstvovanje v korist društva in steklarstva, kar je bil sklep letne skupščine društva.

Večer so polepšali učenci Glasbene šole Rogaška Slatina z odličnim koncertom.